Kongress 2020

OBSERVERA:
På grund av den pågående epidemin av det nya coronaviruset så har styrelsen beslutat att skjuta upp Partiet Vändpunkts kongress. Det är helt enkelt inte lämpligt att genomföra en partikongress under de här omständigheterna.

Arbetet med kongressförberedelser, propositioner och motionssvar fortsätter. Mer information kommer senare.

***
Partiet Vändpunkts första kongress kommer att hållas på Bollnäs folkhögskola 8-10 maj 2020.

Kongressen kommer att bland annat behandla ett principprogram, politiska propositioner, val av styrelse med mera och motioner från medlemmarna.

Sista motionsdag är 28:e februari. Här finns en mall med bra tips om hur man skriver en motion. Lämna in din motion genom att skriva ett mejl till pvkongress2020@gmail.com. Lägg gärna motionens titel i mejlets titel, och ha med motionstexten i både mejlets text och som en bilaga så gör du livet lättare för oss som arrangerar kongressen.

Anmälningen kommer att öppna här senast den 1 mars, och det kommer att vara möjligt att anmäla sig till åtminstone 8:e april.

Vi försöker hålla nere kostnaderna. Det kommer att vara möjligt att ansöka om en begränsad reseersättning. Mer information kommer att komma här inom kort.

Praktisk information:

Tid: Fredag 8 maj kl. 15 – Söndag 10 maj kl. 14.30
Plats: Bollnäs Folkhögskola (FHS), Skoallén 10, 821 41 Bollnäs.
Resetips:
Bollnäs FHS ligger 15 minuters gångavstånd från tågstationen. Från norra Sverige rekommenderar vi tåget från Umeå 8.03, framme 13.20. Från Malmö går tåget 06.10, framme 14.06. Från Göteborg 07.24, framme 14.06. Från Stockholm 10.21/11.21, framme 12.46/14.06.
På söndag går tåget norrut kl. 15.40, söderut kl.14.54 och 16.50.

Kostnader:
Mötesavgiften är 550 kr per deltagare. Detta är ett något subventionerat självkostnadspris och täcker två luncher, två fikan, två middagar, samt två kvällsfikan.
För boendet har vi bokat samtliga dubbelrum på Folkhögskolan (FHS). De kostar 1008 kr per person för två nätter. Två frukostar kostar ytterligare 112 kr per person (obligatoriskt om man bor på FHS). Det finns ett endast två enkelrum för särskilda behov, kontakta Thomas Hahn thomas.hahn@su.se senast 8 april om du behöver ett av dem.
Om man vill bo enklare och billigare så rekommenderar vi Camping Vevlingestrand några
busshållplatser från FHS (total restid ca 30 min från dörr till dörr med buss). Där finns enkla stugor samt gamla charmiga härbrän med pentry och två sovrum. Vi har bokat tre härbrän (sex sovrum) med plats för 14 personer. Fast pris 250 kr/person för hela helgen. Tältplats (för eget tält) kostar 300 kr per tält för två nätter (1-2 pers/tält). Om man sover på campingen kan man antingen äta sin egen frukost där eller köpa frukost på FHS.

Vad händer om det blir väldigt många motioner?
Om det blir fler än 50 motioner kan styrelsen besluta att det blir de 50 motioner som har starkast stöd från medlemmarna som ska behandlas, så att vi hinner med att diskutera ordentligt på kongressen. Frågan om vilka motioner som har detta stöd kommer i så fall avgöras genom att skicka ett mejl till medlemmarna i början av mars.